sobota, 15 listopada 2014
Pancakes
Składniki:
250 ml mleka
250 g mąki
2 jajka
50 g masła
2 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Przygotowanie:
Roztopić masło, odstawić.
W misce rozbełtać jajka z mlekiem.
Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dobrze wymieszać.
Do masy dodać roztopione masło i wymieszać.
Placuszki smażyć na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu.
Należy obrócić je na drugą stronę kiedy na wierzchu ciasta pojawią się małe dziurki.
Podawać ułożone jeden na drugim z ulubionymi dodatkami (tutaj z czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i konfiturami malinowymi).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz